和洋女子大学|学部・学科|国際学科|学科ブログ

旧 国際学科(英語文化コミュニケーション専攻・国際社会専攻)インフォメーション

投稿者: kokusai
2018/10/13 9:55

10月9日より、成田国際空港株式会社(NAA)のNAA公式SNSアカウントを使って、国際学科の学生たちが空港での買い物や食事情報など「空港の新たな魅力」を発信するプロジェクトがスタートしています。このプロジェクトに参加している国際学類 国際社会専修※3年生の上田佳奈さんが成田国際空港へ初めて視察に行った際の様子を日本語と英語でまとめてくれたので、ご紹介します。
(※2018年4月より、和洋女子大学は学群・学類から学部・学科に名称変更しました)

【写真左右】空港内の視察の様子

2018年3月28日、私たち国際学類※の学生2年生~4年生まで21名が、先生方3名と成田国際空港へ視察に行きました。この視察は成田国際空港株式会社と和洋女子大学の産学連携プロジェクトのための視察です。このプロジェクトでは成田国際空港オフィシャルのアカウントのSNSを使って、私達、「和洋女子大生のアイデアと視点を活かして若い女性を中心に成田国際空港の魅力を知ってもらうこと」を目的としています。
当日はまず初めに、成田国際空港について担当の方からお話を聞き、そのあと第1・第2ターミナルの出国手続き後のエリアなどの空港視察を行いました。成田国際空港ならではのお店に目を奪われ、ターミナルから見える飛行機に興奮を抑えきれない学生の姿も見られました(もちろん、私も!(笑))これから、学生たちは8グループに分かれて今回の視察をもとに大学で話し合いを始めます。今回の視察はプロジェクトに向けてとても良いスタートとなりました。

A few days ago, some of the sophomore, junior and senior students (21 in total), with three professors in the Department of International Studies and Communication visited Narita International Airport to do research for a project.
    Wayo Women’s University is working on this project together with Narita International Airport. The aim of this project is to increase the number of users of Narita International Airport’s official SNS account (Instagram), and Wayo was asked to come up with suggestions to make the SNS account more attractive for young women.
   On the day that the students participated in the project a representative of NAA (Narita International Airport Corporation) first explained what NAA does. Then, we walked around the airport including the restricted areas after passport control in terminals 1 and 2. It was very interesting to look at all the stores that were unique to Narita International Airport and some of us were also excited to see planes taking off.
We have made eight small groups that will continue to work on this project at Wayo. I think our visit was a good start to the project.

【写真】視察後に参加学生で全員集合記念撮影!

成田国際空港のFacebookはこちらから
国際学科の学びについてはこちらから

Tags: